Чакаме оферти от 4 фирми за бойна техника за армията ни

Над 1,5 млрд. лв. ще похарчи държавата за нея
Обновена: 6 авг 2019 15:31 | 6 авг 2019 15:30, Камелия Цветанова
41
Чакаме оферти от 4 фирми за бойна техника за армията ни
Снимка: Булфото, архив

Министерството на отбраната изпрати исканията за предоставяне на предложения до четирите компании, поканени за участие в проекта за придобиване на бойна машина на Сухопътните войски: ARTEC GmbH /Германия/, Patria /Финландия/, NEXTER Group /Франция/ и General Dynamics Land System - MOWAG /Швейцария/.

Още по темата
Крайният срок за подаване на оферти е 17.00 часа на 31 октомври тази година, допълват от военното министерство.

Междуведомствената работна група за избор на изпълнител на проекта трябва да приключи работата си по анализа и оценката на подадените оферти до 20 декември.

Инвестиционният проект беше приет от 44-ото Народно събрание на 8 юни 2018 година. Той предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава.

Времевият интервал за неговата реализация обхваща 12 години.

Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лева с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако смяташ, че бойната машина джип, значи нямаш представа от машини изобщо. Бойната машина е КАМИОН, при това ТЕЖЪК. Съвременните БТР и БМП са от 20 тона нагоре, основата е 4-осен камион, като тежките самосвали и бетоновози. А ако не знаеш какви камиони прави Швейцария и Финландия, значи си много далече от шосето.
36
1
 
1
 
! Отговори
u4en преди 4 години
БРАВО !!! Б.Б. още 3 мандата мин. предс. ...а Каракачанов 2 мандата президент !!! ...Е как кой ще спечели ? ...това и жените го знаят ! Боината машина си е джип с ДВГ + трансмисия ! Финландия прави ли джипове ???...а Щвеицария ??? ...и избираш - Мерцедес ...и БМВ......или Рено и Пежо . ЯСНО като бял ден !
35
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Samo da ne stane kato samoletite,kravarite da skrac.at s sabi I krai na igrata ,,ofert" sa vaorajavane.Sado4no pe4eliat ,,kravarite".
34
3
 
7
 
! Отговори
Браво на ГЕРБ и ВМРО преди 4 години
Браво на ГЕРБ и ВМРО , превъоръжават българската армия със съвременни оръжейни системи , както обещаха !
33
2
 
3
 
! Отговори
Изменник Радев ! преди 4 години
Какъв е избора на пенсионирания военен Радев ? Каквото предложи чуждия агент Радев, трябва да изберем друго !
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще вземат американски, за да няма бой по канчето.
31
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименКак от къде войници? Ще наврат пенсионерите в машините, все пак са ходили в казарма!И "На бой отиват само старците"!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за машините-ясно. Ама за войниците за тия машини-КАКВО и ОТКЪДЕ ???
29
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Всяка от тия фирми предлага по добри машини от всичко руско ...ФАКТ"Не става дума за това ЕКСПЕРТЕНАШИТЕ "СПЕЦОВЕ" КОИТО СА ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ЕКСПЕРТИ ИСКАТ ДА ВЗЕМЕМ ЗА АРМИЯТА КОЛЕСНИ МАШИНИ 8*8Така представи си следния сценарий върви си колона чистак нови български бойни машини през единичен горски път преминаващ през Балкана. Първата машина се разваля/взривява - останалите практически остават на място ГОЛЕМИ ТЛЪСТИ ЦЕЛИ защото не могат дори да направят обратен завой.
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка от тия фирми предлага по добри машини от всичко руско ...ФАКТ
27
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Едно време и на единия северозападен му ставаше Ама днес памперси и гушкане с другарите + гарантирана загуба на всички избори ...А и субсидия има да връщат
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ще дойде пета от юнайтед стейтс с тройна цена
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще излъжем четирите фирми, после ще преговаряме пряко с нашата фирма и ще сключим договор. Цената и офертите не са важни. Трите фирми са на Путин, ще сключим договор с фирмата на Тръмп.
24
7
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
А беше време, когато всичко си произвеждахме сами.....Днес чушките и доматите, кибрита даже внасяме, а за свръх интелектуално производстно, изцяло българско, можем да посочим само чушкопека и тоалетната хартия, като за последната не съм съвсем сигурен, че не я произвеждаме с китайски машини...
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оферта: Купуваме на зелено бойна техника, плащане веднага. Доставка след 10 години. За подаване на оферти: Зеленото министерство.
22
6
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Уаааахахахаааа, ревете ли руски ***, атакисти и др. будалтини?Има да ревете още много :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Тръгнали "нашите" да хвалят умрялите сърби с 30 стари МТЛБ-та :)))))))))))))))))))))))))
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжливите овчарчета пак искат оферти. Този път няма да получат оферти.
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТАНА ЯСНО ЗАЩО КАРАКАЧАН СТАНА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА САМОЛЕТИ, МАШИНИ ЗА ПЕХОТАТА, ЛОДКИ ПОВЕЧЕ СЕ ИЗКАРВА ОТ ПАСПОРТИТЕ .....
19
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 4 години
до zeusПри империята са пускали жените на богатите и аристократите на войниците да им оберат и последните пари за да напълнят хазната.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските управници са невероятно недалновидни. Вместо да похарчат 2 милиарда за самолети и 1,5 милиарда за друга техника, нека да дадат 1 милиард ако трябва за лобиране за това да бъде организирана армия на ЕС. Нека български войници с европейски заплати и с немска техника да охраняват външите граници на ЕС от варварските ни съседи от Турция. От това всички ще са доволни защото европейците не искат да рискуват собствения си живот. България не може сама да купи достатъчно техника.